• Styrelse 2023/2024

  Stämman för BRF Bigarråträdet 7 beslutade att välja följande ledamöter, som konstituerat sig enligt följande:
  Katarina Utterström, ledamot och ordförande
  Sara Claesson, ledamot och sekreterare
  Jonas Ranneby, ledamot och kassör
  Emma Antonsson, ledamot och sekreterare
  Jens Björkstrand, ledamot
  Ulrika Katic, suppleant


 • Securitas har fastighetsjour från november 2022

  Vid akuta ärenden kan du ringa Securitas fastighetsjour på 08-657 77 00
  Jouren gäller från 16:00-07:30 samt helger.
  Om du behöver kontakta styrelsen dagtid på vardagar hittar du kontaktuppgifter i porten. 


 • Beställa kopior av nycklar görs hos Kungslås

  Föreningen har ett avtal med Kungslås på Fleminggatan 23.

  Behöver du beställa ytterligare kopia av din nyckel till cylinderlåset måste den beställas hos dem via ett besök eller på tel: 08-652 04 00

  Vid beställningen behöver du ta reda på systemnumret (står på nyckeln) och när du hämtar ut nyckeln måste du bevisa att det är du som bor i lägenheten.
  Det kostar ca. 280 kronor.

  Nyckeln till överlåset kan kopieras hos vilken låsfirma som helst. Föreningen står aldrig för någon kostnad vid beställning av nyckel/lås.


 • I N T E R N E T och TV

  Leverantör av bredband sker via Ownit och TV via Canal Digital.

  För att du ska kunna titta på TV finns det en digitalbox/HD-box i varje lägenhet.
  Kanaler: Svt1, Svt2, Svt24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, Tv11, Tv4 sport, Mtv, Discovery samt 1, 2 och 4 i HD.

  Från 8 december 2016 kommer Eurosport 1 att ersätta MTV.
  Kanal 5, Discovery Channel, Kanal 9, Kanal 11 och TV12 kommer att finnas som HD och läggs till i grundpaketet.
  För att det ska fungera behöver du starta om din tv-box.

  Önskar du ytterligare utbud av kanaler är det något som du måste komma överens om direkt med Canal Digital www.canaldigitalkabel.se
  OBS! OBS! Om du flyttar ska du lämna kvar digitalboxen i din lägenhet.


 • SOPNEDKASTET

  Vi vill tacka alla som förpackar soporna väl. Och uppmanar alla att INTE kasta:
  stora wellpapp-emballage, glasflaskor eller lösa vinboxar. Det medför stopp i sopnedkastet.


 • Nyhetsbrev

  Ett nytt nummer av nyhetsbrevet finns ute. Du kan bland annat läsa om den nya bredbands och kabel-TV leverantören, information om balkongprojektet samt lite tips och råd inför julen. Styrelsen passar också på att önska alla medlemmar en God Jul och ett Gott Nytt År!
  Ladda ner nyhetsbrevet.


 • Ska vi behöva stänga sopnedkastet?

  Vi är alla glad över att kunna slänga soporna inomhus, men styrelsen kan nu tvingas stänga sopnedkastet. Då och då händer det att glasflaskor kastas i sopnedkastet. De flyger ner i röret som projektiler och ibland studsar de utanför sopkärlet. Detta innebär att om någon person (ex. sophämtaren eller någon i styrelsen) som råkar befinna sig i soprummet kan få en glasflaska i huvudet och vad följden blir av det vågar vi inte ens tänka på. Ibland kastas även lösa pizzakartonger och annat, vilket gör att sopkarusellen slutar fungera.

  För att vi inte ska behöva stänga sopnedkastet krävs det endast att alla boende följer detta (observera att du som boende även har ansvar för att dina gäster och hantverkare följer detta):

   * Förpacka soporna väl.
   * Kasta aldrig lösa kartonger.
   * Lämna glasflaskor och pappkartonger till återvinningen (finns kärl för detta i närheten av vårt hus på Pontonjärgatan alt. på Polhemsgatan). Här kan du se var återvinningsstationerna på Kungsholmen finns.

  Stockholms stad erbjuder även en mobil miljöstation, där du kan slänga mindre elprylar och annat ”farligt” avfall. Turlista finns här.


 • Kallelse till föreningsstämma

  Torsdag den 24 maj klockan 19:00 är det dags för föreningsstämman. Vi samlas på John Ericssonsgatan 7 i samlingsrummet i källaren. Efter föreningsstämman blir det mingel med vin och snacks på innergården. Länk till kallelsen.


 • Nyhetsbrev

  Ett nytt nummer av nyhetsbrevet finns ute. Vi har både bra och dåliga nyheter. Där kan du bland annat läsa om avgiftshöjningen som träder i kraft den 1 april, barnvagnsparkeringen och datum för årsstämman. Ladda ner nyhetsbrevet.


 • Ekonomisk och teknisk förvaltare

  Styrelsen har beslutat att säga upp avtalet med SBC och Drifita. Från och med 1 januari kommer föreningen att anlita UBC och Renab. Styrelsen återkommer med mer information om vad detta kommer att innebära för alla som bor i huset.