Nyheter

Ska vi behöva stänga sopnedkastet?

Vi är alla glad över att kunna slänga soporna inomhus, men styrelsen kan nu tvingas stänga sopnedkastet. Då och då händer det att glasflaskor kastas i sopnedkastet. De flyger ner i röret som projektiler och ibland studsar de utanför sopkärlet. Detta innebär att om någon person (ex. sophämtaren eller någon i styrelsen) som råkar befinna sig i soprummet kan få en glasflaska i huvudet och vad följden blir av det vågar vi inte ens tänka på. Ibland kastas även lösa pizzakartonger och annat, vilket gör att sopkarusellen slutar fungera.

För att vi inte ska behöva stänga sopnedkastet krävs det endast att alla boende följer detta (observera att du som boende även har ansvar för att dina gäster och hantverkare följer detta):

    * Förpacka soporna väl.
    * Kasta aldrig lösa kartonger.
    * Lämna glasflaskor och pappkartonger till återvinningen (finns kärl för detta i närheten av vårt hus på Pontonjärgatan alt. på Polhemsgatan). Här kan du se var återvinningsstationerna på Kungsholmen finns.

Stockholms stad erbjuder även en mobil miljöstation, där du kan slänga mindre elprylar och annat ”farligt” avfall. Turlista finns här.

Comments are closed.