Nyheter

Årsstämma 2019: 28 maj kl 19

Hej alla medlemmarna!
Tisdag 28 maj kl. 19 är det årstämma i föreningen.
Vid vackert väder är vi utomhus i vår fina trädgård (vid regn håller vi mötet i styrelserummet).
Kallelse och årsredovisning kommer att skickas ut tisdag 14 maj.

En anmälningslista kommer att sättas upp i porten.

Styrelse 2018/2019

Stämman beslutade välja följande ledamöter och suppleant, som konstituerat sig enligt följande:
Sara Claesson, ledamot och ordförande
Jonas Ranneby, ledamot och kassör
Anna Andersson, ledamot och sekreterare
Katarina Utterström, ledamot

Leverantör av digital-TV: Bredbandsbolaget

Information om hur man gör en kanalsökning finns på informationsbrevet som delats ut till alla boende, eller på bredbandsbolaget.se/byte/kanalsokning-hd-boxar.html

För dig som missat/glömt att registrera dig, så går det att göra registreringen fram till bytesdagen på: bredbandsbolaget.se/registrera. Bredbandsbolaget uppmanar dig att göra det med god framförhållning för att undvika problem i sista stund. Registrerar du dig efter bytesdagen, genom att du upptäcker att boxen inte längre visar bild, så tar det cirka 15-30 minuter innan kanalerna syns igen.

OBS!!! Boxen tillhör lägenheten/föreningen, så om du ska flytta, glöm inte att lämna kvar den.

Att elda i öppna spisen

För dig som har öppen spis vill vi be dig att tänka på följande:
1) när du ska tända en brasa ska du öppna fönstret för att få maximalt drag i rökgången, annars kan rök leta sig till någon grannes öppna spis.
2) om du inte eldar ska spjället vara helt stängt

BESTÄLLA NYCKLAR

Föreningen har ett avtal med Kungslås på Fleminggatan 23.

Behöver du beställa ytterligare kopia av din nyckel till cylinderlåset måste den beställas hos dem via ett besök eller på tel: 08-652 04 00

Vid beställningen behöver du ta reda på systemnumret (står på nyckeln) och när du hämtar ut nyckeln måste du bevisa att det är du som bor i lägenheten.
Det kostar ca. 280 kronor.

Nyckeln till överlåset kan kopieras hos vilken låsfirma som helst. Föreningen står aldrig för någon kostnad vid beställning av nyckel/lås.

I N T E R N E T och TV

Leverantör av bredband sker via Ownit och TV via Canal Digital.

För att du ska kunna titta på TV finns det en digitalbox/HD-box i varje lägenhet.
Kanaler: Svt1, Svt2, Svt24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, Tv11, Tv4 sport, Mtv, Discovery samt 1, 2 och 4 i HD.

Från 8 december 2016 kommer Eurosport 1 att ersätta MTV.
Kanal 5, Discovery Channel, Kanal 9, Kanal 11 och TV12 kommer att finnas som HD och läggs till i grundpaketet.
För att det ska fungera behöver du starta om din tv-box.

Önskar du ytterligare utbud av kanaler är det något som du måste komma överens om direkt med Canal Digital www.canaldigitalkabel.se
OBS! OBS! Om du flyttar ska du lämna kvar digitalboxen i din lägenhet.

SOPNEDKASTET

Vi vill tacka alla som förpackar soporna väl. Och uppmanar alla att INTE kasta:
stora wellpapp-emballage, glasflaskor eller lösa vinboxar. Det medför stopp i sopnedkastet.

Nyhetsbrev

Ett nytt nummer av nyhetsbrevet finns ute. Du kan bland annat läsa om den nya bredbands och kabel-TV leverantören, information om balkongprojektet samt lite tips och råd inför julen. Styrelsen passar också på att önska alla medlemmar en God Jul och ett Gott Nytt År!
Ladda ner nyhetsbrevet.

Ska vi behöva stänga sopnedkastet?

Vi är alla glad över att kunna slänga soporna inomhus, men styrelsen kan nu tvingas stänga sopnedkastet. Då och då händer det att glasflaskor kastas i sopnedkastet. De flyger ner i röret som projektiler och ibland studsar de utanför sopkärlet. Detta innebär att om någon person (ex. sophämtaren eller någon i styrelsen) som råkar befinna sig i soprummet kan få en glasflaska i huvudet och vad följden blir av det vågar vi inte ens tänka på. Ibland kastas även lösa pizzakartonger och annat, vilket gör att sopkarusellen slutar fungera.

För att vi inte ska behöva stänga sopnedkastet krävs det endast att alla boende följer detta (observera att du som boende även har ansvar för att dina gäster och hantverkare följer detta):

    * Förpacka soporna väl.
    * Kasta aldrig lösa kartonger.
    * Lämna glasflaskor och pappkartonger till återvinningen (finns kärl för detta i närheten av vårt hus på Pontonjärgatan alt. på Polhemsgatan). Här kan du se var återvinningsstationerna på Kungsholmen finns.

Stockholms stad erbjuder även en mobil miljöstation, där du kan slänga mindre elprylar och annat ”farligt” avfall. Turlista finns här.

Kallelse till föreningsstämma

Torsdag den 24 maj klockan 19:00 är det dags för föreningsstämman. Vi samlas på John Ericssonsgatan 7 i samlingsrummet i källaren. Efter föreningsstämman blir det mingel med vin och snacks på innergården. Länk till kallelsen.